Jelenlegi hely

Intercontinental szálló Budapesten
Egy ferencvárosi közért
Parasztember kenyérrel
A Merkur Röppentyű utcai használtautó-telepe, Budapest

Szederkényben rögtön egymásra találtak azok az emberek, akik hasonló véleményen voltak, hasonló lelkiismereti szinten gondolkodtak, hasonló értékeket vallottak. Az amerikai keresztapám örökségéből vettünk egy 125-ös Polski Fiatot, ami egy ragyogó kocsi volt, én 160 km/órával simán közlekedtem, mert üresek voltak az utak. Az autó motorja torinói motor volt, azt vitték Lengyelországba, és ott a lengyelek beépítették a Polski Fiatba. Az egy szuperautónak számított!

Trabant 601-es modell a Budapesti Nemzetközi Vásáron
Az Állami Áruház kirakata, feketézőktől lefoglalt áruval feltöltve
Napsugár Áruház élelmiszerboltja, Dombóvár
Heti piac Karcagon
Benzinkút Leányfalun, a 11-es út mellett
A Nők Lapja divatrovata

Régen nem dolgoztak vasárnap, ma már nem így van. Pontosan az e mögött lévő társadalmi erők és értékek pusztultak el, biológiai, pszichikai erők, amiket ezek a vallásos szokások képviseltek vagy továbbadtak, szóval megőriztek. Az, hogy mindenkinek kötelező volt hetente egyszer kikapcsolódni, pihenni, regenerálódni pszichikailag, idegileg, fizikailag, óriási jelentőségű, és többezer-éves biológiai hagyomány volt.

Csemege üzlet, Budapest, V. Felszabadulás tér (Ferenciek tere)
Bálint György balatonfüredi kertjében
Bálint György balatonfüredi háza
Bálint György borcimkéje
A Palma Gumigyár reklámfotója, Tihany
Bálint György
Kéményseprő Pepsi Cola reklámmal

Akkor már nem volt tervben, hogy elköltözzünk innen. Az a helyzet, hogy én erősen nyilvántartott voltam, tehát én akárhova mentem volna, nekem múltam volt: visszaeső politikai bűnöző. Semmi közöm nem volt a politikához. Később megsemmisítették, de ez engem egész életemben elkísért. Nem próbáltunk ezért máshová elmenni. Meg minek?! Magyarországon nem volt olyan helyzet, hogy nagyon ugrálhattam volna. Lakás nem volt sehol.

Hegedűs Györgyi a Medimpex Bálon
Fagyiskocsi Szegeden, a Kálvária sugárút - Londoni körút sarkán
Végh Antal és Bálint György
Feketézőktől lefoglalt áru
Bálint György népszerű videókazettájának borítója
Népbolt Dombóváron
Andorka Rudolf szociológus kollégáival egy időmérleg kutatás konferencia szünetében

Az én számomra a hetvenes évek második felétől a rendszerváltásig tartó szakasz egy olyan fölemelkedő időszak volt. Amikor kevésbé, sokkal kevésbé éreztem azt a megkülönböztetést, másod- vagy harmadosztályúságot, amit addig, és amikor úgy éreztem, hogy a társadalom úgy nagyjából elfogadott engem, meg azt, amit én, a képességeim alapján, nyújtani tudok. És épp ezért az egy szép időszaka volt az életemnek. Na és mindebben nagy része volt Balatonfürednek.

Bálint György mustot készít