Jelenlegi hely

Bálint György balatonfüredi kertjében
Népbolt Dombóváron
Csemege üzlet, Budapest, V. Felszabadulás tér (Ferenciek tere)
Kéményseprő Pepsi Cola reklámmal
Heti piac Karcagon
Egy ferencvárosi közért

Szederkényben rögtön egymásra találtak azok az emberek, akik hasonló véleményen voltak, hasonló lelkiismereti szinten gondolkodtak, hasonló értékeket vallottak. Az amerikai keresztapám örökségéből vettünk egy 125-ös Polski Fiatot, ami egy ragyogó kocsi volt, én 160 km/órával simán közlekedtem, mert üresek voltak az utak. Az autó motorja torinói motor volt, azt vitték Lengyelországba, és ott a lengyelek beépítették a Polski Fiatba. Az egy szuperautónak számított!

Bálint György mustot készít
Feketézőktől lefoglalt áru
Fagyiskocsi Szegeden, a Kálvária sugárút - Londoni körút sarkán
A Nők Lapja divatrovata
A Palma Gumigyár reklámfotója, Tihany
Hegedűs Györgyi a Medimpex Bálon

Az én számomra a hetvenes évek második felétől a rendszerváltásig tartó szakasz egy olyan fölemelkedő időszak volt. Amikor kevésbé, sokkal kevésbé éreztem azt a megkülönböztetést, másod- vagy harmadosztályúságot, amit addig, és amikor úgy éreztem, hogy a társadalom úgy nagyjából elfogadott engem, meg azt, amit én, a képességeim alapján, nyújtani tudok. És épp ezért az egy szép időszaka volt az életemnek. Na és mindebben nagy része volt Balatonfürednek.

Bálint György népszerű videókazettájának borítója
Benzinkút Leányfalun, a 11-es út mellett
Parasztember kenyérrel
Bálint György
Bálint György balatonfüredi háza
Végh Antal és Bálint György
Napsugár Áruház élelmiszerboltja, Dombóvár

Akkor már nem volt tervben, hogy elköltözzünk innen. Az a helyzet, hogy én erősen nyilvántartott voltam, tehát én akárhova mentem volna, nekem múltam volt: visszaeső politikai bűnöző. Semmi közöm nem volt a politikához. Később megsemmisítették, de ez engem egész életemben elkísért. Nem próbáltunk ezért máshová elmenni. Meg minek?! Magyarországon nem volt olyan helyzet, hogy nagyon ugrálhattam volna. Lakás nem volt sehol.

Andorka Rudolf szociológus kollégáival egy időmérleg kutatás konferencia szünetében
Intercontinental szálló Budapesten

Régen nem dolgoztak vasárnap, ma már nem így van. Pontosan az e mögött lévő társadalmi erők és értékek pusztultak el, biológiai, pszichikai erők, amiket ezek a vallásos szokások képviseltek vagy továbbadtak, szóval megőriztek. Az, hogy mindenkinek kötelező volt hetente egyszer kikapcsolódni, pihenni, regenerálódni pszichikailag, idegileg, fizikailag, óriási jelentőségű, és többezer-éves biológiai hagyomány volt.

A Merkur Röppentyű utcai használtautó-telepe, Budapest
Trabant 601-es modell a Budapesti Nemzetközi Vásáron
Bálint György borcimkéje
Az Állami Áruház kirakata, feketézőktől lefoglalt áruval feltöltve