Jelenlegi hely

Bálint György népszerű videókazettájának borítója
Bálint György mustot készít
Bálint György balatonfüredi háza
Végh Antal és Bálint György
Fagyiskocsi Szegeden, a Kálvária sugárút - Londoni körút sarkán
Trabant 601-es modell a Budapesti Nemzetközi Vásáron
Napsugár Áruház élelmiszerboltja, Dombóvár
Az Állami Áruház kirakata, feketézőktől lefoglalt áruval feltöltve
Intercontinental szálló Budapesten
Andorka Rudolf szociológus kollégáival egy időmérleg kutatás konferencia szünetében
Bálint György borcimkéje
Parasztember kenyérrel
Kéményseprő Pepsi Cola reklámmal
A Merkur Röppentyű utcai használtautó-telepe, Budapest
Feketézőktől lefoglalt áru
Csemege üzlet, Budapest, V. Felszabadulás tér (Ferenciek tere)
Bálint György balatonfüredi kertjében
Benzinkút Leányfalun, a 11-es út mellett
A Palma Gumigyár reklámfotója, Tihany

Az én számomra a hetvenes évek második felétől a rendszerváltásig tartó szakasz egy olyan fölemelkedő időszak volt. Amikor kevésbé, sokkal kevésbé éreztem azt a megkülönböztetést, másod- vagy harmadosztályúságot, amit addig, és amikor úgy éreztem, hogy a társadalom úgy nagyjából elfogadott engem, meg azt, amit én, a képességeim alapján, nyújtani tudok. És épp ezért az egy szép időszaka volt az életemnek. Na és mindebben nagy része volt Balatonfürednek.

Népbolt Dombóváron
Heti piac Karcagon

Szederkényben rögtön egymásra találtak azok az emberek, akik hasonló véleményen voltak, hasonló lelkiismereti szinten gondolkodtak, hasonló értékeket vallottak. Az amerikai keresztapám örökségéből vettünk egy 125-ös Polski Fiatot, ami egy ragyogó kocsi volt, én 160 km/órával simán közlekedtem, mert üresek voltak az utak. Az autó motorja torinói motor volt, azt vitték Lengyelországba, és ott a lengyelek beépítették a Polski Fiatba. Az egy szuperautónak számított!

Régen nem dolgoztak vasárnap, ma már nem így van. Pontosan az e mögött lévő társadalmi erők és értékek pusztultak el, biológiai, pszichikai erők, amiket ezek a vallásos szokások képviseltek vagy továbbadtak, szóval megőriztek. Az, hogy mindenkinek kötelező volt hetente egyszer kikapcsolódni, pihenni, regenerálódni pszichikailag, idegileg, fizikailag, óriási jelentőségű, és többezer-éves biológiai hagyomány volt.

Akkor már nem volt tervben, hogy elköltözzünk innen. Az a helyzet, hogy én erősen nyilvántartott voltam, tehát én akárhova mentem volna, nekem múltam volt: visszaeső politikai bűnöző. Semmi közöm nem volt a politikához. Később megsemmisítették, de ez engem egész életemben elkísért. Nem próbáltunk ezért máshová elmenni. Meg minek?! Magyarországon nem volt olyan helyzet, hogy nagyon ugrálhattam volna. Lakás nem volt sehol.

A Nők Lapja divatrovata
Bálint György
Hegedűs Györgyi a Medimpex Bálon
Egy ferencvárosi közért